مشاهیر ساکسوفون
علاوه بر “چارلی پاکر” معروف به “برد” که از نوابغان ساکسوفون به ویژه در سبک جاز بود، افراد دیگری همچون : مایکل برکر : نوازنده و آهنگساز معروف امریکایی- بنده 15 جایزه گرَمی از هردو حرفه خود (نوازندگی ساکسوفون+آهنگسازی) میتوان اشاره نمود. همچنین از نوازندگان و اساتید ساکسوفون ایرانی میتوان به فواد حجازی و هومن نامداری اشاره نمود
ویژگی های ساکسوفون
در ادامه مباحث پیشین لازم به ذکر است که اگرچه ساز ساکسوفون از آلیاژهایی همچون برنج ساخته و پرداخته می شوند. اما معمولا بر روی آن ها ورقه و لایه نازکی از نقره هم کشیده می شود. ساکسوفون از لحاظ ظاهر سازی در محدوده میانی ابوا و کلارینت و فلوت است. میتوان گفت که از تجمیع خصوصیات سازهای بادی برنجی و بادی چوبی حاصل گردیده است. ساکسوفون به طور عمده در 3 اندازه و محدوده صوتی ساخته شده است:
• ساکسوفون های : سوپرانو * تنور * باس در “سی بمل“
• ساکسوفون های باریتون در “می بمل“
• ساکسوفون ملودی در “دو” که در انواع ساکسوفون به آنها اشاره مختصری نیز شده بود.
صدای ساکسوفون
ساکسوفون در گروه سازهای ارکستر سمفونیک نمی باشد اما گاها در برخی اجراها، صدای قوی ساکسوفون وجهی است که این ساز را در ارکستر سمفونیک و در میان شماری از سازهای گوناگون محسوس می نماید. امروزه در دنیای اینترنت دنیایی از آهنگ های شاد با ساکسیفون و حتی آهنگ های ساکسیفون غمگین موجود است که می توانید برای آشنایی بیشتر با جنس صدای ساکسوفون از آن ها بهره بجویید.